~ Svampe retten til rusen ~

Radioprogram fra P1 i Klubværrelset fra den 7. november 2006


I dette radioprogram optræder jeg som Jette Brandt (Jette er mit oprindelige dåbsnavn - Fanny har jeg senere valgt til som ekstra navn, da jeg er blevet kaldt det tidligt i mit liv, i forbindelse med den psykedeliske verden).
Journalisten er Rasmus Poulsen, som jeg stiftede bekendtskab med første gang gennem dette interview. Folk kender ham nok mere gennem hans kunstnernavn DJ-kunstnernavn Ras Money eller Raske Penge hvor han laver dansk hip hop og brænder for det psykedeliske miljø.
I dette interview fortæller jeg om psykedeliske svampe og deres virkning ud fra mine egne oplevelser. Vi kommer også forbi butikken Ethnoplanet i københavn, hvor Claus fortæller om lovgivningen på området, og videre til Sundhedsstyrelsens Annemarie Sindballe, som forsøger at gøre rede for at Psilocybin er forbudt i Danmark.
Mysterieskolen som har uploadet radioprogrammet skriver om programmet:
I 2001 blev den danske marksvamp Spids Nøgenhat indlemmet i loven om euforiserende stoffer. Det blev forbudt at sælge, købe, dyrke og blot at plukke og indtage svampen, som indeholder det psykedeliske stof psilocybin. Men psilocybin svampe er stadigvæk et af de mest almindelige stoffer blandt unge danskere, og nogle af de unge kæmper for lovliggørelse af svampen. Dem sætter Klubværelset fokus på i denne uge. Gæsten er biolog og psykonaut - hun fortæller om svampenes kulturhistorie og om sine egne oplevelser med dem. I indslagene hører vi om hvorfor svampene blev forbudt og hvordan unge danskere forsøger at omgå den lov. Desuden er der er interview med nogle af de amerikanske forskere, som bruger psilocybin og andre hallucinerende stoffer i behandling af mennesker med bl.a. kræft og spiseforstyrrelser.