Meditationsmetoder

Herunder er samlet en beskrivelse af de metoder jeg benytter i mine meditationer. Under de forskellige meditationer du kan finde ude i venstre margin, henvises til de metoder som er beskrevet her.

 • Guidet meditation på nærvær i nuet
  Vi er tilstede i nuet og observere tanker og følelser, uden at tage del i dem og forsøge at ændre på dem. Med fokus på åndedrættet lader vi vores opmærksomhed vandre rundt i kroppen og mærke hvordan den livgivende ilt når helt ud i alle kroppens celler.

 • Chakrameditation
  Vi arbejder med kroppens energicentre (de syv chakraer), og øve os i at rumme de følelser og fornemmelser der kan stige op for bevidstheden, når energien rejser op gennem kroppen fra rod til krone. Der kan opstå transformation af bundne energier der har været stagneret i kroppen i længere tid, og når det sker, vil det føles forløsende.


 • Trommerejse
  Trommerejsen er taget ud af det shamanistiske ritual hvor deltagerne traditionelt bringes i trance, og med deres drømmekrop flyver til et af de tre riger: under- mellem- eller oververdenen for at finde sit kraftdyr, eller for at søge vejledning og healing fra åndelige vejledere. I sammenhæng med meditation har jeg taget trommerejsen ud af ritualet og bruger rammetrommens monotone puls til at bringe jer på forskellige slags rejser: Det kan være en rejse ind i kroppens og Jordens indre landskab, for at bringe bevidsthed og energi til det der trænger, eller det kan være en rejse hvor den enkelte søger at få svar på personlige spørgsmål, og finde kraft, eller det kan være noget helt andet.


 • Tomhed
  Vi går ind i stilheden og retter vores opmærksomhed mod sig selv i et kærligt selvrefererende nærvær. Dette skaber bevidsthed om bevidstheden. Et bevidsthedsforstærkende feedback-loop er sat i gang og det generere energi til din opmærksomhed og klarhed. Bevidstheden falder ind i sig selv, mod tomheden, - et sort hul eller en sydende intethed, hvorfra alting skabes. Bliv ikke fortvivlet hvis det ikke lykkes første eller femte gang! Det tager tid at stilne tankerne, men jeg har flere metoder der kan hjælpe, både de kendte og de mere utraditionelle..


 • Sang/toner
  Vi står i en cirkel og sætter lyd på vores udånding gennem et "Aum", "Aaaaah" eller andre vokaler, og lader resonanser og interferens-mønstre opstå i lyd-landskabet, efterhånden som tonerne kommer og energier opbygges og opløses. Dette er en effektiv metode til kollektivt at kanalisere energi - at gøre sig til medie for den, og det renser ud i følelser og små-blokeringer. Efter 10 minutters sang vil deltagerne ofte føle sig varme og årvågne.


 • At smelte ind i et træ
  Vi står omkring et træ, med hele vores forside lænet op langs stammen. Håndfladerne er vendt mod træet i hjertets højde. Vi sender en kærlig følelse mod det, så det åbner sig for os, og vi kan træde indenfor. Et kredsløb af energi går fra træet til vores venstre hånd, gennem hjertet og ud af vores højre hånd og ind i træet igen. Jeg taler os på vej, og vi går i et med træet. Her kan vi mærke dets rødder og dets grene, og hvad det bruger dem til.


 • Meditation på "Den sorte box"
  Dette er mest en meditation der kan opstå spontant for den enkelte, hvis man møder nogle smertefulde følelser og fornemmelser i ens "energikrop". Automat-reaktionen er oftest at søge væk fra områder der gør ondt, og på den måde forbliver smerten indkapslet og skjult for opmærksomheden. Men i meditation, hvor man arbejder på at blive flydende og gennemsigtig, kan den slags indkapslede smerter pludselig blive åbenlyse. Derfor er det godt at have nogle redskaber til at hånterer det!
  Din opmærksomhed er selve energien som kan transformerer alt hvad du ser på. Ved at rumme din smerte, være et med den, og ikke skubbe den væk i fordømmelse, angst, skam eller andre ubehagelige følelser, kan du opløse den og sætte den fri som energi. Angst og vrede kan gemme sig i maven og sidde og gnave som ubehagelige sommerfugle eller små elektriske stød der ikke bliver afladet. Smertefulde følelser kan blive inkapslet i underlivet, og med tiden skabe kroniske spændinger, der forhindrer dig i at nyde din sexualitet fuldt og helt. Eller følelsen af afvisning kan sætte sig i hjertet hvor det giver hjertebanken og oversprings slag. I struben kan det være den klump i halsen der gør, at du aldrig får sagt det du gerne vil, og i hovedet kan de give hovedpine og skabe uklarhed, så du ikke kan samle tankerne.
  Problemet ved at gemme ubehagelige følelser væk er altså at de ikke bare forsvinder, men størkner i lukkede energirum. Disse rum kalder jeg for "den sorte box", og de kan dannes forskellige steder i kroppen, oftest i vores energicentre, og her lave en masse ballade ved at sende ubehagelige impulser ud. Smerten vil ses, og hvis opmærksomheden lukker sine øjne for den, skal den nok gøre opmærksom på sig selv alligevel! De fængslede følelser opfører sig som små børn der kan græde og lave ballade for at blive set. Dette har ofte den omvendte konsekvens at opmærksomheden flygter sin vej, og et negativt loop er i gang! Følelserne vokser til store farlige dæmoner som jager opmærksomheden rundt, og hvis det først er kommet så vidt, vil angsten på dette stadie styre ens liv.
  I meditation kan man få det omvendte til at ske: når man møder "ubehagelige" følelser lader man opmærksomheden dvæle ved dem og rumme dem i medfølese, ind til de er gennemlevet. Ved at vedkende sig følelserne og åbne sit hjerte op for dem, sætter man energien fri.


 • Selv-healing og massage med dine drømme-hænder
  Vi giver os selv en god omgang massage med vores forestillede drømmehænder! Mens du sidder eller ligger ned med lukkede øjne, guider jeg din drømme-krop et lille stykke ud af dig selv, og giver dig mulighed for at være din egen massør. Du kan massere ømme muskler, eller give kærlighed og energi til et organ ved at række (med kærlighed!) helt ind i kroppen. Og du kan massere din rygsøjle indefra og få energien til at flyde mere uhindret. Vi slutter af med at give os selv et stort kram inden vi træder ind i kroppen igen. En dejlig øvelse som hjælper på kærligheden og taknemmeligheden for at være sig selv!Til toppen