Andre substanser med terapeutisk potentiale


MDMA (3,4-methylendioxy-N-methylamfetamin): Dette stof har vist sig særdeles nyttigt som terapeutisk redskab i forbindelse med traume forløsning (Post-traumatic-stress-disorder, PTSD). Organisationen MAPS har i årevis støttet videnskabelige forsøg med MDMA, og kæmper for at få stoffet legaliseret til terapeutisk brug. Også i danmark er der gjort forsøg med MDMA. Bla. i et opsigtsvækkende studie, hvor 28 mennesker, der gennemsnitligt havde haft PTSD i 30 år fik MDMA terapi. 25 af dem blev erklæret raske efter to gange at have modtaget stoffet sammen med terapi. Læs artiklen HER.

Jeg har selv gode erfaringer med at benytte MDMA til traumeforløsning. Ind til 2016 havde jeg kun benyttet stoffet rekreativt en sjælden gang med år imellem mine ture, men i sommeren 2016 skrev en ung mand til mig, for at høre om jeg kunne hjælpe ham med hans svære PTSD som han havde erhvervet sig da han var udstationeret i Afganistan som soldat. Han var hårdt ramt, og havde prøvet terapi og diverse stoffer fra medicinalindustrien. Dette havde kun gjort hans situation værre, da stofferne gjorde ham fed og apatisk. I sin desparate søgen på nettet, fandt han tilsidst noget om MDMA terapi, og læst godt op på det. Nu havde han besluttet sig for at give det en chance, og søgte en kvalificeret person som kunne sidde ved hans side mens han tog stoffet. Du kan læse om hans oplevelse med MDMA terapi hos mig i denne artikel, hvor han gav et interview til en journalist fra Fyns Siftidende:
Helbredt med Ecstasy.


Ketamin har blandt den psykedeliske undergrund længe været kendt for sin antidepressive effekt. Den kan være en genvej ud af selvmodstanker og nærvøs "selvsving", hvor det bliver umuligt at snappe ud af angsten. Overordnet set bliver det betragtet som et dissociativ, fordi det separerer bevidsthed og krop. Oprindeligt blev stoffet brugt til anæstesi, men man opdagede, at folk fik "psykedeliske" oplevelser af det, hvilket vel for lægevidenskaben er at betragte som en uønsket effekt. I dag bliver det primært brugt til dyr - eller folk, der er allergiske overfor almindelige bedøvelsesmidler. Det er grunden til at det undertiden går under slangnavnet "hestemedicin". Dog er der i de sidste år blevet åbnet op for at bruge det i psykiatrien mod depression, og der er skrevet flere artikler i lægefaglige blade om forsøg med stoffet.

Herunder er der nogle artikler jeg har valgt, som fortæller om Ketamins gavnlige effekt på depression:
Artikel i Region Hovedstaden: Ketamin reducerer selvmordstanker hos patienter med depression
Artikel i Euroman: Klub-stoffet Ketamin kan være en nøgle i kampen mod depression.
Artikel i Vice: Ketamin reddede mit liv.
Og til allersidst vil jeg linke til min egen oplevelse med Ketamin, som jeg skrev om her:
En optrævlende Ketamin-oplevelse.


DMT (N,N-Dimethyltryptamin) er et stof som findes i mange forskellige planter, og er en vigtig ingrediens i den psykedeliske bryg Ayahuasca. Ayahuasca ceremonier bliver holdt overalt på jorden idag, og inducerer et trip der varer 3-5 timer. I modsætning til Ayahuasca varer et rent DMT trip - indtaget ved at vapouriserer de rene krystaller - kun omkring 10-15 minutter, efterfulgt af et par timers efterklang, hvor man kan integrere sin oplevelse.

Jeg lavede for nogle år siden en dokumentarfilm om en privat DMT session:
DMT Optagelse af en privat ryge session et sted i Danmark.

I Rapporter fra Randzonen skrev jeg om en DMT oplevelse:
En aftale med den flydende Verden.

Ved en googlesøgning på nettet, kan man finde meget om DMT oplevelsen. Her er et linkt til Wikipidia:
N,N-Dimethyltryptamine.Til toppen